Onze partners

Brouwerij Corsendonk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reeds bij de stichting in 1395, was aan de priorij van Corsendonk een vrij belangrijke brouwerij en mouterij verbonden. 
Op bevel van Keizer Jozef II van Oostenrijk en ook ten gevolge van de Franse revolutie, werd in 1784 het klooster en de brouwerij gesloten.

Pas vanaf 1906 werd de Oud-Turnhoutse brouwtraditie verdergezet door Antonius Keersmaekers en in zijn brouwerij werd het beroemde Patersbier gebrouwen.

Sinds 1982 kreeg het Corsendonk bier terug een grote faam. Vanaf dan worden de Corsendonk bieren gebrouwen in een ambachtelijke brouwerij in de Belgische Ardennen en door de Trappisten erkend als abdijbier.

Vandaag de dag is Corsendonk bier gekend in binnen en buitenland. De export vertegenwoordigd 40% van het totale verkoopsvolume. Landen zoals U.S.A., China, Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland, Japan, Brazilië, Zwitserland en Nieuw-Zeeland zijn grote importeurs van Corsendonk geworden.

Dranken "DOS TEMPLARIOS" Belgium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DRANKEN DOS TEMPLARIOS is een jong bedrijf, gelegen in Zoutleeuw. Bij DRANKEN DOS TEMPLARIOS gaan ze op zoek naar verborgen parels.
Zo kan je bij DRANKEN DOS TEMPLARIOS de wijnen van het Portugess wijnhuis “HERDADE DOS TEMPLÁRIOS” terugvinden. Toen zij het ontdekten, werd het snel duidelijk dat deze “Château” hun hart ging stelen.

Onze Sergeant, Broeder Andy Godts, sloeg de handen in elkaar met dit wijnhuis en kreeg exclusiviteit als verdeler voor België. Het is dan ook met enige trots en fierheid dat wij u kunnen meedelen dat de wijnen van “HERDADE DOS TEMPLÁRIOS” exclusief te verkrijgen zijn via onze webshop. Bij de aankoop van elke fles steunt u eveneens de werking van O.T.A.C vzw
Ondertussen is het gamma van DRANKEN DOS TEMPLARIOS reeds uitgebreid met Champagne (exclusief gebotteld voor O.T.A.C vzw) uit Frankrijk, Cava uit Tjechië, …
Neem zeker een kijkje op de website van DRANKEN DOS TEMPLARIOS en blijf zo op de hoogte van hun promo’s: https://www.dostemplariosbelgium.be/

Bent u echter actief in de Horeca of heeft u een winkel en wenst het assortiment van DRANKEN DOS TEMPLARIOS  in uw zaak op te nemen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Dranken Dos Templarios – Andy Godts – 0495/21.63.83

"Templar Gin" - Ambachtelijk en vol passie gebrouwen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als Orde en Vzw ondersteunen wij heel graag onze lokale verborgen parels. Wij van O.T.A.C vzw  sloegen de handen in elkaar met  ‘The Gintlemen’s Club’. 
David Hendrickx uit Zoutleeuw is een jonge ondernemer die van zijn passie zijn beroep maakte. David brouwt Gin op ambachtelijke manier en volgens eeuwenoud procedé.
Ondertussen zitten al een  30 soorten Gin in zijn assortiment. Het is dan ook met enige trots en fierheid dat wij u kunnen meedelen dat ‘The Gintlemen’s Club’ een exclusieve TEMPLAR GIN heeft vervaardigd voor onze Templiers Orde O.TA.C. vzw.; nml. de ‘TEMPLAR GIN’ met een vleugje anijs.
Ook kan u in ons assortiment nog  TEMPLAR GIN ‘GRAND COMMANDER’ terugvinden. Deze is gebrouwen met liefde, rabarber, kaneel en steranijs.
Bij aankoop van een fles Gin steunt u uiteraard de werking van O.T.A.C vzw.
Bent u echter actief in de Horeca of heeft u een winkel en wenst deze Gin in uw assortiment, neem dan contact op met Dranken Dos Templarios – Andy Godts – 0495/21.63.83